Minerva2 i molnet

I de flesta fall har företaget ett nätverk med en server och anslutna datorer som kallas klienter. Alla data som lagras finns i databasen som ligger på servern. Idag finns möjligheten att ersätta både server och nätverk med “molnet” dvs att användarna jobbar via internet och servern finns på ett webbhotell. Som användare loggar man in via internet – en procedur som tar ett par sekunder via bredbandet som kan vara ADSL/VDSL, fiberanslutning eller mobilt 4G. Därefter startar man Minerva som normalt går betydligt snabbare eftersom hela nätverket med server och klienter ligger på samma dator rent fysiskt. Vid utskrift skickas data tillbaka till den egna skrivaren. Frågan att gå över till molnet aktualiseras när ett företag behöver byta ut befintlig server. Kostnaden kan i ett sådan skede t o m bli lägre med molnet än kostnaden för att konfigurera en ny server och man får en snabb och flexibel miljö som enkelt kan ändras med fler eller färre klienter.  

Lämna en kommentar