Snabbare Minerva med ny databas

För närvarande använder Minerva  databasen Interbase 6.0.  Under en lägre tid har det pågått utveckling av en SQL-databas med samma struktur men med förbättrad prestanda.

Databasen som kan ersätta Interbase 6.0 heter Firebird 2.1.4.  Firebird kan köras på  nya servrar som har flera processorer för parallell hantering. Liksom Interbase kan Firebird installeras och användas utan licenskostnader.

Sen i början på januari har jag jobbat på möjligheten att byta till Firebird och så småningom skapat en databas som fungerar med Minerva2.  Alla företag som idag använder eller uppgraderar till Minerva2 skall alltså i framtiden kunna byta till Firebird och på så sätt få bättre prestanda i Minerva2. Jag återkommer när vi börjar använda Firebird i praktiken.

Lämna en kommentar