Minerava2 i molnet

Med molnet menas att företaget inte har någon egen server utan uppkoppling sker via Internet till ett webbhotell som  hyr ut server och klienter.  Som användare  kör du fjärrskrivbord (Remote Desktop) via nätet mot en klient på webbhotellet. Minerva fungerar sen som vanligt. Just nu testkör vi detta på ett företag som har normal ADSL-anslutning till Internet. Slutresultatet av testet är inte klart, men som det ser ut nu så ökar prestandan beroende på att webbhotellet har snabbare datorer. En annan fördel är att du kan använda Minerva var du än befinner dig – hemifrån eller utomlands.  En tredje fördel är att säkerhetskopieringen kan skötas helt via webbhotellet. När det gäller månadskostnaden, tror jag inte det skiljer så mycket i jämförelse med att  t ex leasa en ny server. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *